ozpd_1

Projekat „Obrazovanje za pravično društvo“, koji se realizuje u 18 zajednica širom Bosne i Hercegovine tokom tri godine, okuplja preko 300 nastavnika i nastavnica, direktora/ica i stručnih saradnika/ca, kao i mnogobrojne stručnjake i stručnjakinje iz obrazovanja, medija, IKT i drugih oblasti, gradeći snažnu mrežu za podršku u izgradnji kvalitetnog i pravičnog odgoja i obrazovanja.

Pod motom „Budućnost počinje sa mnom“, u projektu direktno učestvuje 1800 djece, ali i hiljade njihovih drugova i drugarica, članova porodica i zajednica.

Osnovni cilj projekta je da zajednički utičemo na promjene u obrazovnom sistemu, kako bi on reflektovao viziju društva koje je utemeljeno na principima društvene pravde i jednakopravnosti, društva koje promoviše mir i pomirenje, i ohrabruje svu djecu da sanjaju, imaju viziju i izgrađuju svoju budućnost.

Projekat finansira USAID i FOD BiH, a implementira ga Centar za obrazovne inicijative Step by Step u partnerstvu sa organizacijom za socijalna istraživanja proMENTE.

ozpd_2