konf_cover

PRIJAVNI OBRAZAC ZA PREZENTACIJE

NA 9. REGIONALNOJ KONFERENCIJI EDUKATORA/ICA


ROK ZA PRIJAVU: 20.06.2017. godine

Tema konferencije: NASTAVNICI SU VAŽNI – izgradnja zajednice za inovativne prakse u obrazovanju

Tematske oblasti:
IZGRADNJA ZAJEDNICE – Zašto trebamo mreže i koalicije? Kako nastavnici mogu zagovarati za promjene u obrazovanju? Kako unaprijediti profesionalni razvoj i status nastavničke profesije u društvu?
INOVATIVNE PRAKSE – Ove tematska oblast je već ispunjena praksama nominovanih i dobitnika nagrada za inovativne nastavnike/ce u 2016. godini, ali to ne znači da ne možete predstaviti svoju!
DOBRO OBRAZOVANJE – Šta je to dobro obrazovanje danas i kako to znamo? Da li se svi (nastavnici, djeca, roditelji, obrazovne vlasti, javnost) slažemo u tome šta je to dobro obrazovanje?
RADOST DJETINJSTVA – Da li djeca vole školu? Da li im škola pomaže da postanu bolje osobe? Koje vrijednosti promovišemo u obrazovanju? Kako pomažemo djeci da žive vrijednosti?

FORME: TRAJANJE:
Radionice 30′ i 45′
Prezentacije projekata i istraživanja 30′
Radionice na otvorenom Tokom 2 dana 60′

NAPOMENE ZA PREZENTATORE/ICE:
Ove godine želimo konferenciju bez tehničkih pomagala. Umjesto Power Point prezentacije slobodni ste da koristite sve druge materijale, metode i tehnike.
Prijava za prezentacije ne podrazumijeva prijavu na konferenciju, što znači da se morate registrovati za učešće na konferenciji.

Ime i prezime
Email
Telefon
Mjesto
Škola/organizacija
Naziv sesije
Tematska oblast
Forma Radionice
Prezentacije projekata i istraživanja
Radionice na otvorenom
Trajanje sesije 30' i 45'
30'
Tokom 2 dana 60'
Kratki opis sesije (do 200 riječi)